Naturskön höstresa

19 oktober 2004

 

I en fullsatt buss åkte vi mot Skaraborg. Strax efter Axevalla travbana vek vi av på en naturskön väg mot Flämslätt. Där i Skara stifts kursgårds restaurang, med utsikt över parken och Flämsjön, intog vi förmiddagsfikat, kaffe + smörgås.

Resan fortsatte till ”Broddetorpar’n” Leiif Holgersson. Han berättade om sin konst och sin stora samling av dragspel med flera instrument som han forslat hem från USA:s svenskbygder. Han spelade dragspel och berättade historier. Vi såg även Leiifs fantastiska samling av allt vad en gammal lanthandel haft i sitt sortiment.

Därefter fortsatte vi resan och såg ut över hela Hornborgasjön nedanför oss. Hos Löfwings Ateljé & Konstkafé åt vi lunch. Efter måltiden träffade vi Göran Löfwing i sin ateljé och fick höra om hans verksamhet. Mycket vackra djurmotiv pryder hans väggar i den vackert inredda ladugårdsbyggnaden.

Även om vädret inte var det bästa var alla mycket nöjda med resan. Reseledarna Astrid och Torsten Augustsson fick mycket uppskattning för en väl arrangerad resa.

 

 

Ingrid och Knut Olsson fikar på Flämslätt

liksom Martha Odeholm och Åke Erkenborg.

 

Broddetorpar'n

Ett träd genom ramen stöldsäkrar en

cykel hos Broddetorpar'n..

 

Inga Flodén-Randhem i den

gamla lanthandeln

Göran Löwing i sin ateljé

 

I väntan på avgång

Astrid Augustsson

reseledare

 

 

Länkar:

Flämslätt stifts- och kursgård

Löfwings Ateljé & Konstkafé

 

reportage   hem